Wednesday, November 27, 2013

Ballerinas and Christmas wishes

Joulu on muuten tulossa.

Äiti osti mulle eilen Fazerin suklaakalenterin, sen saman jonka ostan joka vuosi, ja mulle tuli hirveen joulunen olo. Haluun leipoo pipareita ja joulutorttuja, hakea kuusen ja koristella sen, sitten laittaa söpöjä pikku joulupukkeja ympäri taloa. Omistan jopa sellasen muotin jolla voi tehdä itse suklaapukkeja. En oo nähny kunnolla luntakaan niin pitkään aikaa; vaihdossa ei hirveesti kinoksia näkynyt, pientä lumiharsoa vaan. 

Joulu merkitsee mulle rentoutumista, ruokaa ja kynttilänvaloa. Se on sitä aikaa vuodesta kun koko mennyt vuosi on tarkotus karistaa mielestään ja vaan olla. Annan itselleni yleensä luvan syödä niin paljon suklaata kun haluun. En tiedä vielä mikä tämän vuoden suunnitelma on. 



Kun olin pikkunen, mulla oli tapana kirjotella joululahjatoiveita kuukausia ennen joulua. Odotin joulua kuin kuuta nousevaa. Nykyään se vaan tulee ja saa rahaa, mikä on toisaalta tosi kivaa, mutta toisaalta mietin että kuinka materialistinen joulu nykyään onkaan. Kaupat mainostaa ja myy, ihmiset ostaa. Rakkaudesta me ostetaan kavereille ja perheille lahjoja, mutta ehkä niitä pitäisi tehdä enemmän itse. Stockmannin sun muut elää joululle, jotta ne saa raastettua ihmisistä enemmän rahaa kuin yleensä. Onhan ne lasten jätskikoneet varmasti kalliimpia joulua ennen kun joulun jälkeen. 1 Tammikuuta koko varasto on puoleen hintaan. Elämää se on vaan toisaalta, ja ihmiset tykkää ostella joulujuttuja. Me saadaan siitä hyvä mieli, ja lahjan vastaanottaja saa hyvän mielen. Win win? 

Ajattelin laittaa tänne näytille muutama päivä sitten ostetut ballerinat, joilla ois tarkotus tanssii vanhat. Mä en oo korkkari-ihminen, joten vaihtoehtona oli joko tälläset ballerinat tai sitten kiilakorot jos mitään lättäniä ei löytyis. Löysin nämä oikeestaan aika tuurilla, kävelin Biancon ohi ja nää oli siinä edessä näytillä. Houkutteli mut sisään ja muutaman minuutin päästä kävelin kaupasta näiden kanssa. Oli kyllä vähän hinnalla pilattu, mutta kysyin itteltäni että kuinkas monta kertaa ne vanhat tanssitaan. Mieluummin ostan jotain laadukasta jota käytän useammin kun H&M:sä kympin tossukat jotka ei pysy jalassa. 






I wanted to introduce you guys with my newest purchase, ballerinas from Bianco foorwear. Weird time of the year to buy shoes like this, you're thinking. Well, these are actually for prom that's going to happen next spring. Why buy them already, you're thinking. Well, in Finland, this prom that happens on the second year of High School, is sort of a big deal. Every girl is obsessing about the dress and the shoes and the jewelry and even hair and make-up appointments way before the actual event. It's part of the fun. I've already ordered my dress - blue, sparkly, very me - and I had to get shoes for it so they could make adjustments for the dress. So it will be the right length and everything. 

I'm pretty damn excited about these shoes, partly because I never wear ballerinas. My feet are complicated. No ballerina will stay on, they just keep falling off, or hurting. Some people buy shoes all the time, I only buy them when it's absolutely necessary, just because of the fact it's really hard to find anything that fits well. I'm more of the clothing kind of girl, I waste my money on clothes, not shoes. Maybe I'd buy more shoes if they fit. It's the worst feeling if you buy shoes and after a couple of days you realize that you can't wear them anymore. These ballerinas are an exception, I know it. I might have been walking around the house wearing them. Just a little, to prove that fact.

I've started to realize that Christmas is on it's way! What are you guys wishing for Christmas? I'm thinking clothes, money, clothes. And maybe a good book and a movie. I'm a classic teenage girl :-) 






2 comments: